Meny Sök
Sök på EU-upplysningen

Vanliga sökord

Inga vanliga sökord hittades. Pröva att skriva klart ditt sökord och klicka på sökknappen.

Artiklar om EU

Inga artiklar hittades

Frågor och svar om EU

Inga frågor och svar hittades

Teckenspråk: Om EU-upplysningen

Om EU-upplysningen

EU-upplysningen vid Sveriges riksdag har riksdagens uppdrag att ge neutral, opartisk och allsidig information om EU, det svenska medlemskapet och EU-arbetet i riksdagen.

EU-upplysningen svarar på faktafrågor om EU och EU-arbetet i den svenska riksdagen. Det kan bland annat handla om EU:s organisation, vilka rättigheter man har som EU-medborgare eller olika politikområden. EU-upplysningen vägleder också till fördjupad information om EU. Vi kan däremot inte svara på frågor som rör förhållanden i andra EU-länder. Vi svarar inte heller på frågor som handlar om att värdera eller ta ställning till EU, till exempel frågor om för- eller nackdelar med EU:s politik.

Det går att kontakta oss via telefon, e-post eller brev. På EU-upplysningens webbplats finns information inom de flesta områden som rör EU. EU-upplysningen producerar också trycksaker med EU-information som kan laddas ner och beställas på webbplatsen, eller beställas via telefon, e-post och brev.

Webbplats: www.eu-upplysningen.se

E-post: Contact

Telefonnummer: 020-250 000 (måndag-fredag 9-11)

Postadress: EU-upplysningen, Sveriges riksdag, 100 12 Stockholm

Ordförklaringar

EU-medborgare

Den som är medborgare i ett EU-land är också EU-medborgare. EU-medborgarskapet ger vissa rättigheter, till exempel rätten att rösta i val till Europaparlamentet.

Läs mer om EU-medborgare
Senast uppdaterad: 2015-08-10

Hade du nytta av denna information?

När du svarar på frågan ovan samtycker du också till att cookies används. Inga personuppgifter lagras. Mer om cookies.