Snart lanseras en ny webb
Under året lanseras nya riksdagen.se. I samband med lanseringen kommer denna webbplats att stängas ner. Information som i dag finns på Sveriges riksdags EU-information hittar du efter lanseringen på riksdagen.se.
Här får du hjälp att hitta vilka svenska myndigheter eller institutioner inom EU som kan ge svar på frågor om att handla på nätet i EU, handla på resan i ett annat EU-land och konsumentskydd.
På Tullverkets webbplats kan du läsa om vilka regler som gäller när du köper en vara från ett annat EU-land via internet. Där finns även information om regler för internetköp av exempelvis alkohol, tobak, läkemedel och kosttillskott från ett annat EU-land.
Handla på nätet på Tullverkets webblats
Läkemedelsverket ger information om regler för köp av läkemedel på internet i EU och om vilka regler som gäller vid införsel av läkemedel, narkotikaklassade läkemedel och dopningsklassade läkemedel.
Köpa, använda och hantera på Läkemedelsverkets webbplats
Ditt Europa är en EU-webbplats som ger råd till EU-medborgare, bland annat om dina konsumenträttigheter när du köper varor och tjänster i andra EU-länder.
Dina rättigheter när du köper varor och tjänster på webbplatsen Ditt Europa
Om du vill ta med dig varor till Sverige från ett annat EU-land gäller olika regler beroende på vilken sorts vara det handlar om. Tullverket ger information om reglerna och i Tullverkets app Tullregler finns den information du behöver för att göra rätt.
Inom EU finns det flera regler som skyddar konsumenter. Information och rådgivning kan du få från Konsumentverket och ECC Sverige, som delfinansieras av Konsumentverket. Konsumentverket ger också vägledning via webbplatsen Hallå konsument.
EU-kommissionen har tagit fram en webbplats för att hjälpa missnöjda kunder. På webbplatsen kan du klaga på en vara eller tjänst som du har köpt på nätet och hitta en neutral utomstående part som kan hantera tvisten.