accessibilityaddangle-leftangle-rightarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upsound-activebookcrossdocumentdownloademailexternalShapeglobeLinkplayremovesearchsharestop-watch

Handla i EU

Här får du hjälp att hitta vilka svenska myndigheter eller institutioner inom EU som kan ge svar på frågor om att handla på nätet i EU, handla på resan i ett annat EU-land och konsumentskydd.

Handla på nätet i EU

Tullverket om regler för köp på internet

På Tullverkets webbplats kan du läsa om vilka regler som gäller när du köper en vara från ett annat EU-land via internet. Där finns även information om regler för internetköp av exempelvis alkohol, tobak, läkemedel och kosttillskott från ett annat EU-land.

Handla på nätet på Tullverkets webblats

Köpa läkemedel på nätet i EU

Läkemedelsverket ger information om regler för köp av läkemedel på internet i EU och om vilka regler som gäller vid införsel av läkemedel, narkotikaklassade läkemedel och dopningsklassade läkemedel.

Köpa, använda och hantera på Läkemedelsverkets webbplats

Ditt Europa om köp av varor och tjänster på webben

Ditt Europa är en EU-webbplats som ger råd till EU-medborgare, bland annat om dina konsumenträttigheter när du köper varor och tjänster i andra EU-länder.

Dina rättigheter när du köper varor och tjänster på webbplatsen Ditt Europa

Handla på resan i EU

Tullverket om köp på resa i EU-land

Om du vill ta med dig varor till Sverige från ett annat EU-land gäller olika regler beroende på vilken sorts vara det handlar om. Tullverket ger information om reglerna och i Tullverkets app Tullregler finns den information du behöver för att göra rätt.

Handla i ett annat land på Tullverkets webbplats

Problem med ditt köp

Råd och information från Konsumentverket och ECC Sverige

Inom EU finns det flera regler som skyddar konsumenter. Information och rådgivning kan du få från Konsumentverket och ECC Sverige, som delfinansieras av Konsumentverket. Konsumentverket ger också vägledning via webbplatsen Hallå konsument.

Klaga efter köp på nätet

EU-kommissionen har tagit fram en webbplats för att hjälpa missnöjda kunder. På webbplatsen kan du klaga på en vara eller tjänst som du har köpt på nätet och hitta en neutral utomstående part som kan hantera tvisten.

Tvistlösning på nätet på EU-kommissionens webbplats

Du kanske också vill veta mer om...