accessibilityaddangle-leftangle-rightarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upsound-activebookcrossdocumentdownloademailexternalShapeglobeLinkplayremovesearchsharestop-watch

Kakor

Kakor på webbplatsen

Kakor används på ett ställe på webbplatsen Sveriges riksdags EU-information. Webbplatsen sparar inte personlig information om användarna med hjälp av kakor.

En kaka eller cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Riksdagen sparar ingen personlig information via kakor. Om du inte vill ha några kakor alls kan du ställa in detta i din webbläsare.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2022:482) ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och varför kakor används. Besökaren ska också samtycka till att kakor används.

På webbplatsen Sveriges riksdags EU-information används kakor av tekniska skäl, på ett ställe.

Så används kakor

En kaka lagras på din dator när du använder formuläret för att beställa trycksaker på sidan Ladda ner och beställ.

En kaka lagras när formuläret för att beställa trycksaker aktiveras genom att du klickar på formulärets Skicka-knapp.

I och med att du aktiverar funktionen samtycker du till kakor.

Riksdagsförvaltningen sparar ingen personlig information via kakor. Information om besökaren kan inte spåras.

Om du vill undvika kakor

Om du inte vill ha några kakor kan du ställa in detta i din webbläsare. Det kan dock innebära att möjligheten att beställa trycksaker via ovan nämnda beställformulär inte fungerar.

Om du vill beställa material från Sveriges riksdags EU-information utan att använda dig av webbplatsens beställformulär är du välkommen att kontakta riksdagsinformation via e-post riksdagsinformation@riksdagen.se eller telefon 020-349 000.

Du kan ställa in webbläsaren så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan du också radera kakor som lagrats tidigare. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Information om reglerna för kakor

Post- och telestyrelsen, PTS, har tagit fram information om reglerna för kakor. PTS är den myndighet som bevakar området elektronisk kommunikation i Sverige.
Frågor och svar om kakor för användare på PTS webbplats

Kaka på webbplatsen Sveriges riksdags EU-information

  • Funktion: Formulär för att beställa trycksaker
  • Namn: FormCookie
  • Domän: eu.riksdagen.se
  • Syfte: Möjliggöra beställning av trycksaker
  • Tredjepart: Nej
  • Flash/vanlig: Vanlig
  • Livslängd: 1 år
  • Konsekvenser utan kaka: Besökaren kan inte beställa trycksaker
  • Kartlägger besökaren: Nej